Whatsapp adalah aplikasi yang paling banyak digunakan di dunia. Tetapi di sesetengah wilayah terdapat sekatan dan larangan tertentu terhadap penggunaannya, atau beberapa pilihan. Sebagai contoh, developer menawarkan beberapa pilihan yang memungkinkan untuk mengatur komunikasi perniagaan dalam komuniti. Terdapat VPN dalam talian khas untuk wilayah di mana fungsi messenger adalah terhad. 

Cara Membuka Kunci Fungsi WhatsApp pada Telefon Pintar

Terdapat beberapa perkhidmatan VPN di pasaran moden yang akan membantu anda bukan sahaja mengakses messenger tanpa sekatan, tetapi juga mengetahui IP awam anda. Salah satu program percuma yang popular ialah iTop VPN yang sesuai untuk peranti mudah alih. 

Dengan menggunakan alat sedemikian, anda boleh mengakses semua fungsi WhatsApp dengan selamat. Selain itu, anda boleh menyembunyikan lokasi sebenar alamat IP, memanfaatkan perlindungan terhadap serangan siber penggodam dan program virus. 

Untuk menyingkirkan penyekatan geografi dengan menggunakan iTop VPN, ikuti arahan mudah dan beberapa langkah:

Pertama sekali, anda perlu memuat turun program dan memasangnya. Ia hanya akan mengambil masa beberapa saat.

Lancarkan aplikasi dan pilih penyemak imbas untuk rangkaian sosial. Pilih WhatsApp daripada senarai.

Selanjutnya, program ini boleh digunakan dengan mudah untuk membuka kunci pilihan messenger. Perkara utama ialah menyambung ke program terlebih dahulu. 

Program ini membantu menjadikannya hampir mustahil untuk mencari alamat IP sebenar. Perkhidmatan ini boleh digunakan bukan sahaja untuk alat, tetapi juga untuk komputer peribadi. 

Untuk mengakses WhatsApp secara peribadi, anda perlu mengklik satu klik pada program tersebut. Program percuma akan dengan mudah menyelesaikan kesukaran dengan sekatan geografi sedia ada. Ia mempunyai rangkaian yang stabil yang akan menyediakan akses kepada messenger tanpa sekatan. Tidak perlu melakukan tetapan semula kilang atau menyediakan keselamatan tambahan.